Δελτίο Τύπου: «Η ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ διαβάζει και τραγουδά ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»

Όταν η μουσική τέχνη γίνεται μέθεξη, ζωή και δημιουργία,  με μονοπάτι την ερμηνεία...

Μια από της σημαντικότερες ερμηνεύτριες του Ελληνικού Τραγουδιού και του λόγου, η Αλίκη Καγιαλόγλου, θα παρουσιάσει  την  παράσταση με τίτλο:
«Η ΑΛΙΚΗ ΚΑΓΙΑΛΟΓΛΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»,
σε μουσική Άλκη Μπαλτά που έχει παιχτεί  στο Θέατρο Τέχνης ( Φρυνίχου),  σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και στην Κωνσταντινούπολη υπό την αιγίδα του Πατριάρχη.

Η καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει  αποσπάσματα από τα έργα του Παπαδιαμάντη όπως "Γλυκοφιλουσα", "Αγιά Αναστασσά", "Τρελή Βραδιά", "Καλούμπας", "Το μοιρολόγι της Φώκιας", έργα που θα γίνουν οικεία, προσιτά και αγαπητά στο κοινό με την ανεξίτηλη φωνή και ερμηνεία της... Η Αλίκη Καγιαλόγλου θα αποδώσει  επίσης τραγούδια διαφορετικά μεταξύ τους , σε εντελώς ξεχωριστό ύφος το καθένα, δημιουργώντας  μέσα από την καθαρότητα και την ποιότητα της φωνής της στο τραγούδι και την απαγγελία, έναν ολόκληρο κόσμο. Η διδασκαλία των κειμένων είναι του Δήμου Αβδελιώδη. Στο πιάνο ο Αλέξανδρος Αβδελιώδης.

Παραμονές του κόσμου… Στα μισοσκόταδα των ημερών, όταν η μέρα με τη νύχτα τραβομαλλάνε τον ήλιο πάνω κάτω για το ποια θα επικρατήσει, είμαστε οπωσδήποτε πολύ τυχεροί όσοι μπορούμε να εισπράξουμε το φόρτε της φύσης της γεμάτης χρώματα κι αρώματα με τις αισθήσεις σε διέγερση τώρα που αρχίζει η μεγάλη αναμονή, μέσα από μια τέτοια μουσική δημιουργία.
Συνήθειες και χαμογελαστές αναμνήσεις προσμονή και αναμονή για κάτι το απερίγραπτα ιδιαίτερο, ένα άρωμα θείο, μια ησυχία ιερή, η μουσική να μιλάει κατευθείαν στη καρδιά και να μπλέκει αρμονικά τη ζωή το θάνατο την αγάπη.

Κραταιά ως θάνατος η αγάπη… Είναι στιγμές που σου κόβεται η ανάσα με το πένθος στα μάτια και το « Ω γλυκύ μου έαρ» στα χείλη. Το Πένθος και το Άνθος…

Σ΄ αυτή τη μαγική βραδιά θα συμμετάσχει η χορωδία Ζακύνθου « Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ» που θα αποδώσει υπέροχους βυζαντινούς ύμνους των ημερών.
Σολίστας ο τενόρος Δημήτρης Σιγαλός, στο πιάνο ο Νίκος Ιατράς και στη διεύθυνση ο Αντώνης Κλάδης.

Η διοργάνωση ανήκει στη Λέσχη « ΓΕΡΑΝΟΣ» και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΕΡΟ  ΝΑΟ  ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ το Σάββατο του Λαζάρου στις 20:30 και βέβαια η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του μέλους της χορωδίας της Φανερωμένης Φώτη Κοριανίτη.
  • Η αφίσα είναι έργο του Γιάννη Μόραλη

Δείτε το προωθητικό video spot της εκδήλωσης:


Πληροφορίες: Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης 6983343201