Δελτίο Τύπου: «SUMMER NIGHT JAZZ» το Σάββατο 30 Ιουλίου στο κήπο του Barrage στη Ζάκυνθο



«SUMMER NIGHT JAZZ»

 

Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» παρουσιάζει τη Trilogia των κορυφαίων, σε μια νύχτα γεμάτη τζαζ στον ωραιότερο κήπο του νησιού. Η θρυλική Trilogia της τζαζ, Γιώργος Τρανταλίδης, Γιώργος Κοντραφούρης και Γιώτης Σαμαράς, θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία της μουσικής αυτής, το Σάββατο 30 Ιουλίου στις 21:15 στο Barraze. Ο ήχος της τζαζ, το χρώμα και το πνεύμα της, η αλήθεια και η μαγεία της θα εκφραστούν σε έναν παραμυθένιο χώρο από τρείς μεγάλους σολίστες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κλασικές τζαζ συνθέσεις, του THELONIOUS MONK – JOHN COLTRANE – SONNY ROLLINS – CHARLIE PARKER , διασκευασμένα κομμάτια των BEATLES – JIMY HENDRIX – DOORS καθώς και δικές τους συνθέσεις.

Η Trilogia των κορυφαίων στη Ζάκυνθο και στο BARRAGE!!!

ΕΔΩ έχουμε ίσως την καλύτερη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής τζαζ. Οι εμφανίσεις της Trilogia είναι ακριβοθώρητες αλλά σπουδαίες. Την αποτελούν:
 - Ο κορυφαίος μας ντράμερ Γιώργος Τρανταλίδης, που πρώτος ηχογράφησε τον παρθενικό ελληνικό τζαζ δίσκο πριν από 35 χρόνια με τους «Sphinx». Συνθέτης, παραγωγός αλλά και session μουσικός σε αναρίθμητους δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας, ξεκινώντας ως μέλος της ροκ μπάντας «Socrates» και φθάνοντας μέχρι τον τελευταίο του προσωπικό δίσκο (2011) «Global Vision».
 - Ο πιανίστας και οργανίστας Γιώργος Κοντραφούρης αποφοίτησε με Bachelor's & Master Degree in Jazz Perfomance από την Ακαδημία Sibelious στη Φινλανδία. Έχει εμφανιστεί σε τζαζ φεστιβάλ σ' όλο τον κόσμο και έχει συνεργαστεί με δεκάδες κορυφαίους τζαζ μουσικούς, με σημαντική προσωπική δισκογραφία.
 - Ο Γιώτης Σαμαράς, με σπουδές στο κονσερβατόριο Bela Bartok, γρήγορα έγινε επίλεκτο μέλος της ουγγρικής τζαζ σκηνής πριν έρθει στην Ελλάδα το 1981. Μέλος, αργότερα, των «Page One» (με δύο δίσκους), αλλά και συμμέτοχος σε ευρωπαϊκά φεστιβάλ και σε ηχογραφήσεις με σπουδαίους μουσικούς.

To τρίο Γιώργος Τρανταλίδης, Γιώργος Κοντραφούρης και Γιώτης Σαμαράς, με πτυχία πάνω στη τζαζ, αμέτρητες εμφανίσεις σε εγχώρια και ευρωπαϊκά φεστιβάλ, η φήμη όλων αλλά και του καθένα ξεχωριστά προηγείται των ονομάτων τους. Ποιός δεν θυμάται τους Socrates, τη rock μπάντα από όπου ξεκίνησε ο Τρανταλίδης; Ή τον παρθενικό ελληνικό τζαζ δίσκο των Sphinx; Ο κορυφαίος πλέον Έλληνας ντράμερ έχει δημιουργήσει μια τόσο δυνατή τριλογία που θα έκανε οποιαδήποτε χώρα του εξωτερικού να ζηλέψει. Σε κάθε τους εμφάνιση αφήνουν τη μουσική να μιλήσει εκ μέρους τους. Εκρηκτικοί, με πάθος και αυτοπεποίθηση κάνουν το κοινό να εκστασιασθεί. Ανεπανάληπτα σόλο ηλεκτρικής κιθάρας, ντραμς και πλήκτρων. Σε κάνουν να φοβάσαι να αφεθείς και να κλείσεις τα μάτια σου γιατί μπορεί να χάσεις ένα δευτερόλεπτο τους.

Φέτος μαζί τους οι BOSSA DUO JAZZ. Η Μιράντα Βερούλη και ο Τζώρτζης Τσιρόπουλος.
Με πολύχρονη παρουσία στην Ελληνική jazz και world σκηνή και αξιοσημείωτες δισκογραφικές συνεργασίες, η Μιράντα Βερούλη είναι μια jazz τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με βαθειά γνώση και ιδιαίτερη ερμηνεία τής Bραζιλιάνικης μουσικής. Παρέα με τον ταλαντούχο Τζώρτζη Τσιρόπουλο στο πιάνο, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Ζάκυνθο, μας ταξιδεύουν μέσα από αγαπημένα θέματα των Jobim, Caetano Veloso, Baden Powell, João Donato, Jorge Ben κ.α., αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις, στα εξωτικά ηχοτοπία της Brazilian Jazz, με αυτοσχεδιαστική διάθεση και γνήσιο Bραζιλιάνικο feeling.

Γενική είσοδος 10 ευρώ. Προπώληση Εισιτηρίων Βιβλιοπωλείο Libro d’ Oro - Βιβλιοπωλείο Μυλωνάς - Πρακτορείο Τύπου "Ευρώπη" - Πρατήριο Τύπου "Αργυροκαστρίτη" - BASE - BARRAGE

Πληροφορίες: Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης (6983343201)