Ενημέρωση:90+ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ . 90- ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ ΦΩΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ … ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΠΟΙΗΤΩΝ.


Σε μια εξαιρετική εκδήλωση γιορτάσαμε εχθές Σάββατο 19 Μαρτίου στο θέατρο Σαρακηνάδου την παγκόσμια ημέρα της ποίησης, και τα 90 χρόνια των δύο μύθων της Ελληνικής μουσικής που μας ταξίδεψαν και θα συνεχίσουν να μας ταξιδεύουν στο μαγικό κόσμο της μελοποιημένης ποίησης.
Μια, δύο, τρείς φωνές, ένα πιάνο, δύο ακορντεόν, μία κιθάρα ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος, η Αλίκη Ζωγράφου, η Ναταλία Κωτσάνη και ο Ανδρέας Βουδούρης απλά, λιτά, μελωδικά, μαγικά με ευαισθησία , με συγκίνηση, με ενθουσιασμό, μας συνεπήραν και μας ξενάγησαν σε δρόμους γνώριμους και αγαπημένους.

Το Ιόνιο κύμα με τον μαέστρο Τιμόθεο Αρβανιτάκη μας σεργιάνισε με τα μελοποιημένα από το συνθέτη ποιήματα του Σολωμού και τού Κάλβου στα αρώματα του Ιονίου, και όλοι μαζί μετά μας ξεσήκωσαν, μας έκαναν να δακρύσουμε και ένα κατάμεστο θέατρο τραγουδούσε μαζί τους και κράταγε το ρυθμό χειροκροτώντας μέχρι το τέλος μιάς βραδιάς που θα μείνει αξέχαστη σε όλους.
Στη σκηνή δέσποζε το σταντ με τους δύο μεγάλους συνθέτες και ένα ακόμα μεγαλύτερο με όλους τους μεγάλους ποιητές.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείψουν από το σκηνικό ο Σολωμός , ο Κάλβος , ο Φώσκολος και στην οθόνη προβάλονταν τα ποιήματα και τα τραγούδια καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η βραδιά άρχισε με αφιέρωμα στην ποίηση και απήγγειλαν οι ηθοποιοί Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης, Κώστας Καποδίστριας, Διονύσης Ποταμίτης, Αγγελική Σούλη, Γιώργος Μαυρίας.

Η ποίηση είναι μια πόρτα ανοιχτή και η εκδρομή αυτή δεν έχει τέλος… και αλήθεια το Σάββατο το βράδυ σηκωθήκαμε όλοι “λίγο ακόμα, λίγο ψηλότερα“ και νοιώσαμε περήφανοι ως Έλληνες για την κληρονομιά μας.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: